OV001 - Dagtocht Boerenmagie in Twente

Dagtocht Boerenmagie in Twente bij minimaal 30 personen voor € 36,50 p.p. all inclusive.

(Boerenmagie, iedereen heeft het, niemand weet het)

 

Het is dé mooiste route bij uitstek, die een extra en interessante dimensie geeft aan de beleving van het Twentse landschap. De dagtocht “Boerenmagie in Twente” beoogt de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland op een luchtige en begrijpelijke wijze aan u zichtbaar te maken, te verklaren en te vertalen naar het heden. Het is dé manier om de regio Twente beter te leren kennen en het landschap op een heel aparte en unieke manier te beleven. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende presentatie van onze gids en de unieke rondrit onder zijn leiding door het Twente landschap, waarbij hij u met zeer veel humor wijst op de plaatsen waar de Boerenmagie tot leven komt. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV001 - Dagtocht Boerenmagie in Twente

OV002 - Middagtocht Boerenmagie in Twente

Middagtocht Boerenmagie in Twente bij minimaal 30 personen voor € 32,00 p.p. all inclusive.

(Boerenmagie, iedereen heeft het, niemand weet het)

 

Het is dé mooiste route bij uitstek, die een extra en interessante dimensie geeft aan de beleving van het Twentse landschap. De dagtocht “Boerenmagie in Twente” beoogt de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland op een luchtige en begrijpelijke wijze aan u zichtbaar te maken, te verklaren en te vertalen naar het heden. Het is dé manier om de regio Twente beter te leren kennen en het prachtige landschap op een heel aparte en unieke manier te beleven. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties en na de lunch de boeiende presentatie door onze welbespraakte gids. Aansluitend de mooie rondrit onder zijn leiding door het Twente landschap, waarbij hij u met zeer veel humor wijst op de plaatsen waar de Boerenmagie tot leven komt. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV002 - Middagtocht Boerenmagie in Twente

OV003 - Kris Kras Tukkerland

Dagtocht Kris Kras Tukkerland bij minimaal 30 personen voor € 37,50 p.p. all inclusive.

(Het land van sagen, legenden en anekdotes)

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. En als klap op de vuurpijl natuurlijk het fantastische “Tukkerdiner”.

Lees meer: OV003 - Kris Kras Tukkerland

OV004 - Middagtocht Kris Kras Tukkerland met bezoek Synagoge

Middagtocht Kris Kras Tukkerland met excursie Joodse Synagoge bij minimaal 30 personen voor € 35,00 p.p. all inclusive.

De Topper van 2019 (Het land van sagen, legenden en anekdotes)

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids en het bezoek aan de mooiste Joodse Synagoge van Europa. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. En als klap op de vuurpijl natuurlijk het fantastische “Tukkerdiner”.

Lees meer: OV004 - Middagtocht Kris Kras Tukkerland met bezoek Synagoge

OV005 - Stamppottocht Tukkerland

Stamppottocht Tukkerland vanaf 30 personen all inclusive i.p.v. € 21,- p.p.

Aankomst 12.30 uur te Oldenkott. Vertrek ca. 16.30 uur uit Oldenkott.

 

Het is één van de afwisselendste “herfsttintentochten door Tukkerland” Het is een manier om het Tukkerland in het kort beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanrader is de bijzonder uitgebreide en smaakvolle stamppot, waarbij u net zo vaak kunt opscheppen. Aansluitend de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld.

Lees meer: OV005 -  Stamppottocht Tukkerland

OV006 - Snert- en Bingotocht Tukkerland

Snert- en Bingotocht Tukkerland voor senioren bij minimaal 30 personen voor € 15,00 p.p. all inclusive.

Aankomst 12.00 uur te Oldenkott. Vertrek ca. 16.45 uur uit Oldenkott.

 

Het is een echte “Snerttocht” door het altijd verrassende Tukkerland en dat levert ook nog heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunten van deze tocht naast de onbeperkt bijzonder lekkere huisgemaakte erwtensoep is de leuke korte route door het Tukkerland met gids en de 3 ronden Bingo met een aantal leuke prijsjes.

Lees meer: OV006 - Snert- en Bingotocht Tukkerland

OV007 - Smokkel Stamppottocht Grensstreek

Smokkel Stamppottocht Grensstreek bij 30 personen all inclusive i.p.v. € 21,00 p.p.

Aankomst 12.30 uur te Oldenkott. Vertrek ca. 16.30 uur uit Oldenkott.

 

Het is één van de leukste “Smokkel stamppottochten” door de herfsttinten van het grensgebied. In de grensstreek van de Berkel tussen Nederland en Duitsland verdween in 1992 de grenscontrole tussen Nederland en Duitsland en was het smokkelen voorbij. Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen gewoon dagelijkse kost en dat heeft heel veel leuke verhalen en grappige anekdotes opgeleverd. Hoogtepunt van deze tocht naast het bijzonder lekkere stamppotbuffet is de boeiende smokkelroute langs de Duits/Nederlandse Berkel die in prachtige herfstkleuren is getooid en de verhalen, die zo typerend zijn voor deze streek.

Lees meer: OV007 - Smokkel Stamppottocht Grensstreek 

OV008 - Smokkel Snerttocht Grensstreek

Smokkel Snerttocht bij 30 personen all inclusive i.p.v. € 15,00 p.p.

Aankomst 12.15 uur te Oldenkott. Vertrek ca. 17.00 uur uit Oldenkott.

 

Het is een echte “Snerttocht” door het altijd verrassende grensgebied en dat levert ook nog heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunten van deze tocht naast de onbeperkt bijzonder lekkere huisgemaakte erwtensoep is de leuke korte route door Nederland en Duitsland met gids en de drie ronden Bingo met leuke prijsjes.

Lees meer: OV008 - Smokkel Snerttocht Grensstreek

OV009 - De M.T.S. Dagtrip

De M.T.S. dagtrip bij minimaal 30 personen voor € 39,95 p.p. all inclusive.

Van Magdalena via Twente naar de Synagoge       Bezoek mogelijk op Dinsdag t/m Donderdag

 

De M.T.S. dagtrip gaat door het glooiende landschap van de Graafschap en Twente, bekend om zijn prachtige natuur, sagen en verhalen. De aanraders van deze tocht zijn de boeiende excursies, de uitstekende verzorging op mooie locaties en de leuke niet te lange rondrit door het Twentse landschap met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. En als klap op de vuurpijl natuurlijk een fantastisch “drie gangen streekdiner”.

Chocolade- en Koffiehuis Magdalena ligt in het bos bij Vierakker/ Wichmond. Hier maken Magdaleen en Michael de lekkerste chocolade bonbons, in allerlei soorten en maten. Het sfeervolle pand uit 1875 bestaat uit een koffieschenkerij met mooi terras, een chocolade winkel en een ontvangstruimte voor de presentatie van een film en leuke demonstratie chocolade maken.

Synagoge Enschede. Symbolische mozaïeken, wervelend smeedwerk en prachtige versieringen maken de synagoge in Enschede tot een van de mooiste synagogen van Nederland. Het gebouw werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van de Nederlandse architect Karel de Bazel. Het centrale gedeelte omvat twee gebedsruimten - de grote sjoel en de dagsjoel - en de kerkeraadskamer. Een hoogtepunt is de grote sjoel met de negen meter hoge koepel en een enorme bronzen lichtkroon. Mozaïeken van Venetiaans glas bedekt met bladgoud geven de ruimte extra glans. Bijzonder is dat vrijwel het hele interieur, tezamen met de kostbare voorwerpen, ongeschonden de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan.

Lees meer: OV009 - De M.T.S. Dagtrip

OV010 - Stamppottocht met rondrit Boerenmagie

Stamppottocht met rondrit Boerenmagie bij minimaal 30 personen voor € 19,50 p.p. all inclusive.

Aankomst ca. 12.15 uur te Geesteren. Vertrek ca. 17.00 uur uit Geesteren.

 

Vooral in de wat killere maanden gaat vers gemaakte stamppot natuurlijk uitstekend samen met Boerenmagie in Twente, de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland. De boeiende verhalen van onze gids en de unieke rondrit door het Twentse landschap, waarbij hij u met veel humor wijst waar de Boerenmagie tot leven komt, openen voor vele de ogen. Niet voor niets luidt het gezegde: “Boerenmagie, Iedereen heeft het, maar niemand weet het”. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV010 - Stamppottocht met rondrit Boerenmagie

OV011 - Snerttocht met rondrit Boerenmagie

Snerttocht met rondrit Boerenmagie bij minimaal 30 personen voor € 13,00 p.p. all inclusive.

Aankomst ca. 12.15 uur te Geesteren. Vertrek ca. 17.00 uur uit Geesteren.

 

Vooral in de maanden met de R in de naam gaat vers gemaakte snert natuurlijk uitstekend samen met Boerenmagie in Twente, de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland. De boeiende verhalen van onze gids en de unieke rondrit door het Twentse landschap, waarbij hij u met veel humor wijst waar de Boerenmagie tot leven komt, openen voor vele de ogen. Niet voor niets luidt het gezegde: “Boerenmagie, Iedereen heeft het, maar niemand weet het”. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV011 - Snerttocht met rondrit Boerenmagie