OV001 - Dagtocht Boerenmagie in Twente

Dagtocht Boerenmagie in Twente bij minimaal 30 personen voor € 40,50 p.p. all inclusive.

(Boerenmagie, iedereen heeft het, niemand weet het)

Aankomst 12.15 te Geesteren. Vertrek 18.45 uur vanuit Geesteren.

 

Het is een van dé apartste routes bij uitstek, die een extra en interessante dimensie geeft aan de beleving van het Twentse landschap. De dagtocht “Boerenmagie in Twente” beoogt de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland op een luchtige en begrijpelijke wijze aan u zichtbaar te maken, te verklaren en te vertalen naar het heden. Het is dé manier om de regio Twente beter te leren kennen en het landschap op een heel aparte en unieke manier te beleven. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende presentatie van onze gids en de unieke rondrit onder zijn leiding door het Twents/Duitse landschap, waarbij hij u met zeer veel humor wijst op de plaatsen waar de Boerenmagie tot leven komt. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV001 - Dagtocht Boerenmagie in Twente

OV002 - Middagtocht Boerenmagie in Twente

Middagtocht Boerenmagie in Twente bij minimaal 30 personen voor € 23,00 p.p. all inclusive.

(Boerenmagie, iedereen heeft het, niemand weet het)

Aankomst 12.00 uur te Geesteren. Vertrek 17.15 uur vanuit Geesteren.

 

Het is dé mooiste route bij uitstek, die een extra en interessante dimensie geeft aan de beleving van het Twentse landschap. De dagtocht “Boerenmagie in Twente” beoogt de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland op een luchtige en begrijpelijke wijze aan u zichtbaar te maken, te verklaren en te vertalen naar het heden. Het is dé manier om de regio Twente beter te leren kennen en het landschap op een heel aparte en unieke manier te beleven. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende presentatie van onze gids en de unieke rondrit onder zijn leiding door het Twente landschap, waarbij hij u met zeer veel humor wijst op de plaatsen waar de Boerenmagie tot leven komt. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV002 - Middagtocht Boerenmagie in Twente

OV003 - Kris Kras Tukkerland

Dagtocht Kris Kras Tukkerland bij minimaal 30 personen voor € 39,50 p.p. all inclusive.

(Het land van sagen, legenden en anekdotes)

Aankomst 12.30 uur te Alstätte. Vertrek 18.45 uur vanuit Alstätte.

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. En als klap op de vuurpijl natuurlijk het fantastische “Tukkerdiner”.

Lees meer: OV003 - Kris Kras Tukkerland

OV004 - Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge

Kris Kras Tukkerland met excursie Joodse Synagoge bij minimaal 30 personen voor € 46,00 p.p. all inclusive. Vanaf 40 personen € 45,00 p.p. all inclusive.

(Het land van sagen, legenden en anekdotes)

Aankomst: 12.15 uur Alstätte. Vertrek: 18.45 uur Alstätte.

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de Joodse Synagoge is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids en het bezoek aan de mooiste “Joodse Synagoge” uit 1928 van Europa. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk het fantastische “3-gangen Wissing diner”. U kunt kiezen uit twee verschillende diners.

Lees meer: OV004 - Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge

OV004A - Middagtocht Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge

Middagtocht Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge bij minimaal 30 personen voor € 28,50 p.p. all inclusive. Vanaf 40 personen € 27,50 p.p. all inclusive.

(Het land van sagen, legenden en anekdotes)

Aankomst: 12.15 uur Altstätte. Vertrek: 16.30 uur Enschede.

 

Het is een van de mooiere routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de Joodse Synagoge is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids en het bezoek aan de mooiste “Joodse Synagoge” uit 1928 van Europa. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld.

Lees meer: OV004A - Middagtocht Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge 

OV005 - Middagtocht Kris Kras Tukkerland

Middagtocht Kris Kras Tukkerland bij minimaal 30 personen voor € 23,00 p.p. all inclusive.

(Het land van sagen, legenden en anekdotes)

Aankomst: 12.15 uur Alstätte. Vertrek: 17.00 uur Alstätte.

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorgde koffietafel op een mooie locatie, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld.

Lees meer: OV005 - Middagtocht Kris Kras Tukkerland

OV006 - Rondrit door de Vuurwerkramp wijk Roombeek en aansluitend Kris Kras Tukkerland

Rondrit door de Vuurwerkramp wijk Roombeek en aansluitend Kris Kras Tukkerland bij minimaal 30 personen voor € 41,00 p.p. all inclusive.

(Het verhaal achter Roombeek en het Twenteland van sagen, legenden en anekdotes.)

Aankomst 12.15 uur te Alstätte. Vertrek ca. 18.45 uur uit Alstätte/Ahaus.

 

Het is een historische route met een rondrit door de grootste oostelijkste stad Enschede en het coulisselandschap in Twente. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de “vuurwerkramp wijk Roombeek” is één manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op een mooie locatie, de boeiende rondrit met onze welbespraakte gids door de wijk Roombeek, waar de dramatische vuurwerkramp in 2000 in een klap 42,5 hectare van de stad Enschede verwoeste en door het verstilde en mooie Tukkerland. We sluiten natuurlijk deze dag af met het fantastische “3-gangen Wissing diner”. U kunt als groep kiezen uit een van de twee verschillende diners.

Lees meer: OV006 - Rondrit door de Vuurwerkramp wijk Roombeek en aansluitend Kris Kras Tukkerland 

OV007 - Middagtocht door de Vuurwerkramp wijk Roombeek en aansluitend Kris Kras Tukkerland

Middagtocht door de Vuurwerkramp wijk Roombeek en aansluitend Kris Kras Tukkerland bij minimaal 30 personen voor € 29,00 p.p. all inclusive.

(Het verhaal achter Roombeek en het Twenteland van sagen, legenden en anekdotes.)

Aankomst 12.15 uur te Alstätte. Vertrek ca. 17.15 uur uit Alstätte.

 

Het is een historische route met een rondrit door de grootste oostelijkste stad Enschede en het coulisselandschap in Twente. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de “vuurwerkramp wijk Roombeek” is eén manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn het uitstekende “3-gangen Wissing diner” op een mooie locatie, de boeiende rondrit met onze welbespraakte gids door de wijk Roombeek, waar de dramatische vuurwerkramp in 2000 in een klap 42,5 hectare van de stad Enschede verwoeste en door het verstilde en mooie Tukkerland. U kunt als groep kiezen uit een van de twee verschillende diners.

Lees meer: OV007 - Middagtocht door de Vuurwerkramp wijk Roombeek en aansluitend Kris Kras Tukkerland

OV008 - Stamppottocht Tukkerland

Stamppottocht Tukkerland vanaf 30 personen all inclusive voor € 23,50 p.p. tot en met 31-03-2023.

(Kris Kras Tukkerland route speciaal voor senioren)

Aankomst 12.15 uur te Alstätte. Vertrek ca. 16.30 uur uit Alstätte/Ahaus.

 

Het is één van de afwisselendste “wintertochten door Tukkerland” Het is een manier om het Tukkerland in het kort beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanrader is de bijzonder uitgebreide en smaakvolle stamppot, waarbij u net zo vaak kunt opscheppen. Aansluitend de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld.

Lees meer: OV008 -  Stamppottocht Tukkerland

OV009 - Snerttocht Tukkerland

Snerttocht Tukkerland bij minimaal 30 personen voor € 17,50 p.p. all inclusive tot en met 31-03-2023.

(Snerttocht door het verrassende Tukkerland voor senioren)

Aankomst 12.15 uur te Alstätte. Vertrek ca. 16.00 uur uit Alstätte.

 

Het is een echte “Snerttocht” door het altijd verrassende Tukkerland en dat levert ook nog heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunten van deze tocht naast de bijzonder lekkere huisgemaakte erwtensoep met worst is de leuke korte route door het Tukkerland.

Lees meer: OV009 - Snerttocht Tukkerland

OV010 - Smokkel Stamppottocht voor senioren

Smokkel Stamppottocht voor senioren bij 30 personen all inclusive € 23,50 p.p. t/m 31-03-2023.

(Smokkel stamppotroute speciaal voor senioren)

Aankomst 12.15 uur te Alstätte. Vertrek ca. 16.30 uur uit Alstätte.

 

Het is één van de leukste “Smokkel stamppottochten” in de wintermaanden door het grensgebied. In de grensstreek van de Berkel tussen Nederland en Duitsland verdween in 1992 de grenscontrole tussen Nederland en Duitsland en was het smokkelen voorbij. Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen gewoon dagelijkse kost en dat heeft heel veel leuke verhalen en grappige anekdotes opgeleverd. Hoogtepunt van deze tocht naast het bijzonder lekkere stamppotbuffet is de boeiende smokkelroute langs de Duits/Nederlandse Berkel die in prachtige herfstkleuren is getooid en de verhalen, die zo typerend zijn voor deze streek.

Lees meer: OV010 - Smokkel Stamppottocht voor senioren

OV011 - Smokkel Snerttocht

Smokkel Snerttocht bij 30 personen voor € 17,50 p.p. all inclusive t/m 31-03-2023.

(Smokkel snerttocht door de verrassende grensstreek voor senioren)

Aankomst 12.00 uur te Alstätte. Vertrek ca. 16.00 uur uit Alstätte/Ahaus.

 

Het is een echte “Snerttocht” door het altijd verrassende grensgebied en dat levert ook nog heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunten van deze tocht naast de bijzonder lekkere huisgemaakte erwtensoep met worst is de leuke korte Smokkelroute door Nederland en Duitsland met gids.

Lees meer: OV011 - Smokkel Snerttocht

OV012 - Stamppottocht met rondrit Boerenmagie

Stamppottocht met rondrit Boerenmagie bij minimaal 30 personen voor € 26,50 p.p. all inclusive t/m 31-03-2023.

Aankomst ca. 12.15 uur te Geesteren. Vertrek ca. 17.00 uur uit Geesteren.

 

Vooral in de winterse maanden gaat vers gemaakte stamppot natuurlijk uitstekend samen met Boerenmagie in Twente, de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland. De boeiende verhalen van onze gids en de unieke rondrit door het Twentse landschap, waarbij hij u met veel humor wijst waar de Boerenmagie tot leven komt, openen voor vele de ogen. Niet voor niets luidt het gezegde: “Boerenmagie, Iedereen heeft het, maar niemand weet het”. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV012 - Stamppottocht met rondrit Boerenmagie

OV013 - Snerttocht met rondrit Boerenmagie

Snerttocht met rondrit Boerenmagie bij minimaal 30 personen voor € 19,50 p.p. all inclusive t/m 31-03-2023.

Aankomst ca. 12.15 uur te Geesteren. Vertrek ca. 17.00 uur uit Geesteren.

 

Vooral in de maanden met de R in de naam gaat vers gemaakte snert natuurlijk uitstekend samen met Boerenmagie in Twente, de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland. De boeiende verhalen van onze gids en de unieke rondrit door het Twentse landschap, waarbij hij u met veel humor wijst waar de Boerenmagie tot leven komt, openen voor vele de ogen. Niet voor niets luidt het gezegde: “Boerenmagie, Iedereen heeft het, maar niemand weet het”. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Lees meer: OV013 - Snerttocht met rondrit Boerenmagie