Home 9 Groepsdagtochten 9 Overijssel 9 OV004A – Middagtocht Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge

OV004A – Middagtocht Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge

Het is één van de mooiere routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de Joodse Synagoge is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids en het bezoek aan de mooiste “Joodse Synagoge” uit 1928 van Europa. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u met uw eigen touringcar via Enschede naar het 8 km verder op gelegen Dorfgasthof Wissing in Alstätte-Ahaus, waar u om 12.15 uur aankomt. Het vriendelijke personeel heeft de tafels al ingedekt. Gelegenheid voor een aperitiefje. Om 12.30 uur wordt het tijd voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelfgemaakte kroket en koffie, thee of melk als u wilt. Om 13.45 uur, na de lunch, komt onze gids in uw bus voor de verkorte route in Tukkerland. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in Tukkerland brengt waar u nog nooit geweest bent. Om 14.45 uur aankomst in Enschede en ontvangst door de gids, uitleg en rondleiding door de mooiste Joodse Synagoge van Europa, inclusief koffie en thee. Al sinds 1928 is het monumentale gebouw een architectonisch sieraad voor Nederland. Onder leiding van een enthousiaste gids komt u veel te weten over de bijzondere geschiedenis en wetenswaardigheden van dit unieke joodse gebedshuis. Na afloop krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Om 16.30 uur vervolgt u de reis huiswaarts.

In plaats van de koffietafel tussen de middag kunt u ook kiezen voor het Wissing 3-gangen Spiessbraten diner of 3-gangen Schnitzel diner, toeslag € 6,50 p.p.

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:
Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoensgroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:
Vooraf vers getrokken tomatensoep in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoensgroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 29,95 p.p. all inclusive
Prijs bij minimaal 40 personen vanaf € 28,95 p.p. all inclusive
12.15 – 16.30 uur

Inclusief:

  • Luxe koffietafel met kroket;
  • Verkorte rondrit Kris Kras Tukkerland met gids;
  • Entree Joods Museum inclusief rondleiding gids;
  • 1x koffie of thee.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?