Home 9 Groepsdagtochten 9 Overijssel 9 OV006 – Rondrit door de Vuurwerkramp wijk Roombeek i.c.m. Kris Kras Tukkerland

OV006 – Rondrit door de Vuurwerkramp wijk Roombeek i.c.m. Kris Kras Tukkerland

Het is een historische route met een rondrit door de grootste oostelijkste stad Enschede en het coulisselandschap in Twente. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de “vuurwerkramp wijk Roombeek” is één manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op een mooie locatie, de boeiende rondrit met onze welbespraakte gids door de wijk Roombeek, waar de dramatische vuurwerkramp in 2000 in een klap 42,5 hectare van de stad Enschede verwoeste en door het verstilde en mooie Tukkerland. We sluiten natuurlijk deze dag af met het fantastische “3-gangen Wissing diner”.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u met uw eigen touringcar via Enschede naar het 8 km verder op gelegen Dorfgasthof Wissing in Alstätte-Ahaus, waar u om 12.15 uur aankomt. Het vriendelijke personeel heeft de tafels al ingedekt. Gelegenheid voor een aperitiefje. Om 12.30 uur wordt het tijd voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelfgemaakte kroket en koffie, thee of melk als u wilt. Om 13.45 uur, na de lunch, komt onze gids in uw bus en rijden we naar de bekendste wijk van Enschede. Weet u nog wat u deed op 13 mei 2000? De meeste mensen herinneren zich deze dag nog precies. In de Tollenstaart midden in de wijk Roombeek was de opslagplaats van S.E. Fireworks gevestigd. Er brak brand uit en het vuur sloeg uiteindelijk over naar de centrale opslagbunker en meer dan 170 ton vuurwerk ontplofte. 42,5 hectare van de stad werd verwoest en 650 woningen werden onmiddellijk getroffen en verwoest of zwaar beschadigd. Tijdens de rondrit door de wijk zal onze gids u er alles over vertellen en kunt u met eigen ogen zien hoe de wijk Roombeek prachtig uit zijn as herrezen is en er een mooie mix ontstaan is van allerlei bouwstijlen. Aansluitend vervolgen we onze rit met de Kris Kras route door een gedeelte van Tukkerland. Onze gids zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in Tukkerland brengt waar u nog nooit geweest bent. Als we tegen 16.45 uur weer terug zijn bij restaurant “Dorfgasthof Wissing” is het tijd voor een aperitiefje (voor eigen rekening). Daarna serveert de kok u om 17.15 uur een bijzonder 3-gangen diner. U kunt als groep uit één van de onderstaande menu’s kiezen. Een combinatie van de 2 vleessoorten is ook mogelijk, zij wordt uitgeserveerd op schalen.

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:
Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoensgroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:
Vooraf vers getrokken tomatensoep in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoensgroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 44,00 p.p. all inclusive
12.15 – 18.45 uur

Inclusief:

  • Luxe koffietafel met kroket;
  • Rondrit door de wijk Roombeek met gids;
  • Rondrit Kris Kras Tukkerland met gids;
  • Wissing 3-gangen diner.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?