Home 9 Groepsdagtochten 9 Overijssel 9 OV010 – Smokkel Stamppottocht voor senioren

OV010 – Smokkel Stamppottocht voor senioren

Het is één van de leukste “Smokkel stamppottochten” in de wintermaanden door het grensgebied. In de grensstreek van de Berkel tussen Nederland en Duitsland verdween in 1992 de grenscontrole tussen Nederland en Duitsland en was het smokkelen voorbij. Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen gewoon dagelijkse kost en dat heeft heel veel leuke verhalen en grappige anekdotes opgeleverd. Hoogtepunt van deze tocht naast het bijzonder lekkere stamppotbuffet is de boeiende smokkelroute langs de Duits/Nederlandse Berkel die in prachtige herfstkleuren is getooid en de verhalen, die zo typerend zijn voor deze streek.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u naar Dorfgasthof Wissing in Alstätte gelegen naast de R.K. Kerk “Maria Himmelfahrt” uit de 16e eeuw. U arriveert om 12.15 uur voor het zeer goed verzorgde Stamppot buffet bestaande uit: versbereide Boerenkool, overheerlijke hutspot en zuurkool stamppot. Begeleid door overheerlijke uitgebakken speklapjes, huisgemaakte rookworst, gemarineerde ribbetjes, mini gehaktballetjes in jus, zelfgemaakte mosterd, diverse tafel zuurwaren. Nadat u echt uw buikje vol hebt gegeten, staat de gids al bij de bus als u om 13.45 uur instapt voor de ca. 2 uur durende Smokkelstamppot route. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen en anekdotes en sagen. Al met al een onvergetelijke middag die u langs weggetjes en gehuchten heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent en van gehoord hebt. Als we tegen 15.30 uur terug zijn bij “Dorfgasthof Wissing” is het tijd voor een drankje (voor eigen rekening). Om 16.30 uur vertrekt u weer naar huis en kunt u terugkijken op een bijzonder mooie dag.

Ook kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Barok Kerkje Zwillbrock met uitleg, toeslag € 1,- p.p.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 25,95 p.p. all inclusive
12.15 – 16.30 uur

Inclusief:

  • 3 verschillende vers gemaakte stamppotten;
  • genoemde vleessoorten;
  • de uitgebreide garnituur;
  • gidskosten Smokkelroute.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.
van 01-10-2024 t/m 15-04-2025

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?