Home 9 Groepsdagtochten 9 Overijssel 9 OV003 – Kris Kras Tukkerland

OV003 – Kris Kras Tukkerland

Het is één van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. En als klap op de vuurpijl natuurlijk het fantastische “Tukkerdiner”.

Programma:

Uit uw woonplaats vertrokken rijden we via Enschede naar het 8 km verder gelegen plaatsje Alstätte naar Dorfgasthof Wissing, waar u om 12.30 uur wordt verwacht voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelfgemaakte kroket en koffie, thee of melk als u wilt. Om 13.45 uur na de lunch komt onze gids in uw bus voor de ruim twee uur durende route in Tukkerland. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in Tukkerland heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent. Als we tegen 16.15 uur weer terug zijn bij Dorfgasthof Wissing is het eventueel tijd voor een aperitiefje. Dit kan bij mooi weer op het terras. Daarna serveert de kok u om 17.00 uur het drie gangen diner. U kunt kiezen voor het Wissing drie gangen diner Spiessbraten of het Wissing Schnitzel 3-gangen diner. Ook kunnen beide vleessoorten gecombineerd worden en deze worden dan uitgeserveerd op schalen.

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:
Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoensgroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:
Vooraf vers getrokken tomatensoep in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoensgroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 42,50 p.p. all inclusive
12.30 – 18.45 uur

Inclusief:

  • Luxe koffietafel met kroket;
  • Rondrit met Gids door Tukkerland;
  • Wissing 3-gangen diner.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?