GD001 - Smokkel- en commiezenroute

Smokkel- en commiezenroute langs de Berkel bij minimaal 30 personen voor € 41,00 p.p. All Inclusive

(Smokkeltocht Nederland/Duitsland langs de Berkel speciaal voor senioren)

 

Voor de bewoners van het grensgebied was smokkelen een ‘way of life’. Kon je de eindjes maar moeilijk aan elkaar knopen? Dan was smokkelen vaak een oplossing. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging en de boeiende smokkel en commiezenroute langs de Duits/Nederlandse Berkel o.l.v. een goed gebekte gids in de middag.

Lees meer: GD001 - Smokkel- en commiezenroute

GD002 - Smokkel- en commiezen middagroute

Smokkel- en commiezen middagroute langs de Berkel bij minimaal 30 personen voor € 23,00 p.p. all inclusive.

(Middagtocht Nederland/Duitsland langs de Berkel speciaal voor senioren).

 

Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen een ‘way of life’. Zij bedachten elke keer weer nieuwe trucs om de grenswachters om de tuin te leiden, maar die waren ook niet van gisteren en speelden daar handig op in. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op, die onze gids vanmiddag uitgebreid aan u zal vertellen.

Lees meer: GD002 - Smokkel- en commiezen middagroute

GD003 - Smokkeltocht voor dames

Ooit verleidt door een smokkelaar?  Bij minimaal 30 personen voor € 29,00 p.p. All Inclusive.

(Smokkeltocht Nederland/Duitsland langs de Berkel speciaal voor dames)

 

De streek tussen de Achterhoek en het Duitse Munsterland is bij velen onbekend, maar heeft zoveel moois te bieden. Toen in 1992 de grenscontrole door het Schengenverdrag definitief verdween, was het niet meer interessant om nog waren te smokkelen. Maar de spannende verhalen en de grappige anekdotes, hoe de smokkelaars steeds weer nieuwe manieren bedachten om de commiezen (grenswachters) te slim af te zijn, worden nog steeds met veel plezier verteld.

Lees meer: GD003 - Smokkeltocht voor dames

GD004 - Achterhoek herdenkt 75 jaar vrijheid

Achterhoek herdenkt 75 jaar vrijheid bij minimaal 30 personen voor € 29,50 p.p. all inclusive.

 

Precies 75 jaar geleden lag een groot gedeelte van Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Eind maart 1945 vallen de geallieerde eenheden het grondgebied in de Achterhoek aan. Na hevige gevechten wordt hier de weg vrij gemaakt om de rest van Nederland te bevrijden. Op 5 mei 1945 wordt in Hotel de Wereld in Wageningen de overgavebevelen getekend voor de Duitse troepen in Nederland door de Duitse Generaal Blaskowitz en de Canadese generaal Foulkes en is Nederland eindelijk vrij na 5 jaar bezetting en oorlog.

Lees meer: GD004 - Achterhoek herdenkt 75 jaar vrijheid

GD005 - Stamppottocht met Smokkelroute

Stamppottocht met Smokkelroute langs de Berkel bij minimaal 30 personen voor € 25,00 p.p. all inclusive.

(Smokkeltocht Nederland/Duitsland langs de Berkel speciaal voor senioren)

 

Het is één van de leukste “herfsttintentochten” door het grensgebied. De grensstreek van de Berkel tussen Nederland en Duitsland heeft iets magisch. In 1992 verdween de grenscontrole tussen Nederland en Duitsland en was het smokkelen voorbij. Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen een ‘way of life’ en dat heeft heel veel leuke verhalen en grappige anekdotes opgeleverd. Hoogtepunt van deze tocht naast het bijzonder lekkere stamppotbuffet is de boeiende smokkelroute langs de Duits/Nederlandse Berkel die in prachtige herfstkleuren is getooid.

 

Lees meer: GD005 - Stamppottocht met Smokkelroute

GD006 - Snert- en Bingotocht met Smokkelroute

Snert- en Bingotocht langs de Berkel bij minimaal 30 personen voor € 16,00 p.p. all inclusive.

(Snert- en Bingotocht met smokkelroute speciaal voor senioren)

 

Het is één van de leukere “Snerttochten” door de magische grensstreek van de Berkel tussen Nederland en Duitsland. Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen een ‘way of life’. Smokkelaars bedachten elke keer weer nieuwe trucs om de grenswachters om de tuin te leiden, maar die waren ook niet van gisteren en speelden daar handig op in. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op.

Lees meer: GD006 - Snert- en Bingotocht met Smokkelroute

GD007 - Fiets en kano Smokkelarrangement

Als kat en muis door het Berkellandschap bij minimaal 30 personen voor € 59,50 p.p. All Inclusive.

(Fiets en kano Smokkelarrangement Nederland/Duitsland langs de Berkel voor Personeelsvereniging)

 

Onze persoonlijke begeleiding en voortreffelijke verzorging zullen uw personeel een fantastische dag bezorgen. In 1992 was de grenscontrole door het verdrag Van Schengen voorbij en smokkelen niet meer lucratief. De verhalen en de grappige anekdote over hoe smokkelaars steeds weer nieuwe manieren bedachten om de commiezen te slim af te zijn, worden echter nog steeds met veel plezier verteld. Ze zijn ook voor de personeelsvereniging een leuke onderbreking tijdens de 1,5 uur durende fietstocht van Mallum naar het kanoverhuurbedrijf Ten Brincke aan de Duitse grens.

Lees meer: GD007 - Fiets en kano Smokkelarrangement