Home 9 Groepsdagtochten 9 Gelderland 9 GD004 – Smokkelstamppottocht Berkelland-Lüntenerveld

GD004 – Smokkelstamppottocht Berkelland-Lüntenerveld

Het is een nieuwe Smokkelroute en één van de leukste “Smokkel stamppottochten” in de herfst- en wintermaanden door het grensgebied van Lüntenerveld en Berkelland. De grensstreek van de Berkel tussen Duitsland en Nederland heeft iets magisch. In 1992 verdween de grenscontrole tussen beide landen. Voor de bewoners van het Lüntenerveld en Berkelland was smokkelen een ‘way of life’. Deed je er niet aan mee, dan wist je er wel van. Kon je de eindjes maar net aan elkaar knopen? Dan was smokkelen een oplossing. Smokkelaars bedachten elke keer weer nieuwe trucs om de grenswachters om de tuin te leiden, maar die waren ook niet van gisteren en speelden daar handig op in. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunt van deze tocht naast het bijzonder lekkere stamppotbuffet is de boeiende smokkelroute langs de Duits/Nederlandse Berkel die in prachtige herfst- of winterkleuren is getooid.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u naar Café-Restaurant Grenszicht, Holterhoek, Berkelland gelegen aan de Nederlands/Duitse grens. U arriveert om 12.15 uur voor het zeer goed verzorgde stamppotbuffet bestaande uit drie soorten versbereide stamppot: Boerenkool, Hutspot en Zuurkool. Deze laatste twee kunnen wel eens wisselen al naar gelang wat er vers op de groentemarkt te koop is. Begeleid door uitgebakken speklapjes, rookworst, gemarineerde ribbetjes en/of mini gehaktballetjes in jus of Hachee. Daarnaast mosterd en diverse tafel zuurwaren. Nadat u uw buikje vol hebt gegeten, staat de gids al bij de bus als u om 13.45 uur instapt voor de ca. 2 uur durende Smokkelstamppottocht. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen en anekdotes en sagen. Al met al een onvergetelijke middag die u langs weggetjes en gehuchten heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent en van gehoord hebt. Als we tegen 15.30 uur terug zijn bij Grenszicht is het tijd voor een drankje (eigen rekening). Om 16.30 uur vertrekt u weer naar huis en kunt u terugkijken op een bijzonder mooie dag.

Ook kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Barok Kerkje Zwillbrock met uitleg, toeslag € 1,- p.p.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 25,95 p.p. all inclusive
12.15 – 16.30 uur

Inclusief:

  • 3 verschillende vers gemaakte stamppotten;
  • genoemde vleessoorten;
  • de uitgebreide garnituur;
  • gidskosten Smokkelroute.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.
van 01-10-2024 t/m 15-04-2025

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?