Home 9 Groepsdagtochten 9 Gelderland 9 GD001 – Smokkel- en commiezenroute

GD001 – Smokkel- en commiezenroute

Voor de bewoners van het grensgebied was smokkelen een ‘way of life’. Kon je de eindjes maar moeilijk aan elkaar knopen? Dan was smokkelen vaak een oplossing. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging en de boeiende smokkel en commiezenroute langs de Duits/Nederlandse Berkel o.l.v. een goed gebekte gids in de middag.

Programma:

U arriveert in de buurtschap Holterhoek om 12.30 uur bij Cafe-Restaurant Grenszicht voor de uitgebreide Gelderse koffietafel, bestaande uit gesorteerde witte broodjes, overheerlijke krentenbol, diverse soorten brood, wit sesam, wit tijger, fijn volkoren en tarwe brood, jong belegen kaas, 3 soorten vleeswaren, jam, Hagelslag, roomboter, geserveerd met koffie, thee, melk, jus d’orange en appelsap. Na deze ruime lunch stapt om 13.45 uur de gids in uw touringcar voor de ca. 2 ½ uur durende smokkelroute langs de Berkel. U komt langs Nederlands/Duitse gehuchtjes, antieke grenspalen, kappelletjes, smokkelweggetjes, kroegjes en commiezenhuizen. Onze goed gebekte gids zal u boeien met zijn prachtige verhalen en grappige anekdotes. In Zwillbrock bezoekt u het 300 jaar oude kerkje ‘de Barokke parel van het Munsterland’, waar u versteld zult staan van het prachtige interieur. Na het opdoen van al deze indrukken kunt u rond 16.30 uur een aperitief bestellen (eigen rekening). Bij mooi weer kan dit op het terras van “Cafe-Restaurant Grenszicht”. Daarna serveert de kok en zijn keukenbrigade u een bijzonder drie gangen diner: vooraf vers getrokken soep, hoofdgerecht; 24 uur gegaarde Sukade, gebakken aardappeltjes, patat frites met mayo, warme seizoensgroente, rauwkost en zelf gemaakte appelmoes. Na toetje van Aardbeien Bavarois. Om 18.45 uur vertrekt u voldaan weer naar uw woonplaats.

NB: natuurlijk kunt u het bovenstaande programma in de ochtend uitbreiden met bijvoorbeeld om 10.00 uur 1 x koffie met krentenwegge in Eibergen en aansluitend een bezoek aan Museum de Scheper. Toeslag € 7,50 p.p. 

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 44,95 p.p. all inclusive
12.30 – 18.45 uur

Inclusief:

  • Luxe Koffietafel;
  • Smokkel- en commiezenroute o.l.v. een gids;
  • Bezoek barokke kerkje;
  • 3-gangen diner.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?