Home 9 Groepsdagtochten 9 Gelderland 9 GD003 – Smokkeltocht speciaal voor dames

GD003 – Smokkeltocht speciaal voor dames

De oeroude “helweg” (handelsweg) liep via Münster – Oldenkott – Kasteel Twickel Delden – Zutphen en verbond het Duitse achterland met de Nederlandse steden in het westen. De streek tussen Herikerberg en het Duitse Münsterland is bij velen onbekend, maar heeft zoveel moois te bieden. Vlakbij het middeleeuwse stadje Delden, nabij kasteel Twickel, vind je de monumentale Boerderij Wendezoele, ingericht als museumboerderij tussen de goed onderhouden akkers, tuinen en boomgaard, zoals dat er tot 1960 heeft uitgezien. Toen in 1992 de grenscontrole door het Schengenverdrag definitief verdween, was het niet meer interessant om nog waren te smokkelen. Maar de spannende verhalen en de grappige anekdotes, hoe de smokkelaars steeds weer nieuwe manieren bedachten om de commiezen (grenswachters) te slim af te zijn, worden nog steeds met veel plezier verteld.

Programma:

U rijdt naar Ambt Delden. Hier wordt u hartelijk ontvangen bij Museumboerderij “Wendezoele” op het prachtige Landgoed bij Kasteel Twickel. Ruim 70 vrijwilligers zorgen dat de boerderij wordt onderhouden en volop in bedrijf is. Om 10.00 uur beginnen we hier met koffie met krentenwegge. Aansluitend volgt er uitleg, demonstraties van oude ambachten en bezichtiging van de boerderij, exposities, gebouwen, tuin en erf. Om 11.45 uur vervolgen we onze reis via Eibergen naar “Café-restaurant Grenszicht” in Holterhoek waar u om 12.45 uur de uitgebreide Gelderse koffietafel gebruikt, bestaande uit gesorteerde witte broodjes, overheerlijke krentenbol, diverse soorten brood, wit sesam, wit tijger, fijn volkoren en tarwebrood, jong belegen kaas, 3 soorten vleeswaren, jam, hagelslag, roomboter, geserveerd met koffie, thee, melk, jus d’orange en appelsap. Om 14.00 uur staat onze gids al voor in uw bus te wachten voor de Smokkelroute. Hij zal u boeien met prachtige verhalen en anekdotes als we rijden langs de gehuchtjes, kapelletjes, de grenspalen, door mooie natuur naar het grensplaatsje Zwillbrock, waar we omstreeks 16.00 uur een bezoek met uitleg brengen aan het 300 jaar oude, mooiste Barokke kerkje van het Münsterland, gewijd aan Franciscus van Assisi. Als we om 16.45 uur weer terug zijn bij “Grenszicht” is het tijd voor een aperitief (eigen rekening). Dit kan bij mooi weer op het terras. Om 17.30 uur serveert de kok en zijn keukenbrigade u een bijzonder drie gangen diner: vooraf vers getrokken soep, hoofdgerecht: 24 uur gegaarde Sukade met gebakken aardappeltjes, frites met mayo, seizoensgroente en zelfgemaakte appelcompote. Na toetje Aardbeien Bavarois. Om 19.15 uur vertrekt u voldaan weer naar uw woonplaats.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 49,95 p.p. all inclusive
10.00 – 19.15 uur

Inclusief:

  • 1 x koffie met krentenwegge;
  • Entree Wendezoele met uitleg en demonstratie;
  • Smokkel- en commiezenroute o.l.v. gids;
  • Luxe koffietafel;
  • Bezichtiging barokke kerkje met uitleg;
  • 3-gangen diner Grenszicht.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?