Home 9 Groepsdagtochten 9 Gelderland 9 GD002 – Smokkel- en commiezen middagroute

GD002 – Smokkel- en commiezen middagroute

Voor de bewoners van het grensgebied was smokkelen een ‘way of life’. Zij bedachten elke keer weer nieuwe trucs om de grenswachters om de tuin te leiden, maar die waren ook niet van gisteren en speelden daar handig op in. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op, die onze gids vanmiddag uitgebreid aan u zal vertellen.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u via Eibergen naar Holterhoek, waar u om 12.15 uur arriveert bij “Cafe-Restaurant Grenszicht”. Het vriendelijke personeel heeft de tafels al mooi ingedekt. Eerst gelegenheid voor een aperitiefje en daarna een goed verzorgd drie gangen diner: vooraf vers getrokken soep. Hoofdgerecht: 24 uur gegaarde Sukade met gebakken aardappeltjes, patat frites met mayo, warme seizoensgroente, rauwkost zelf gemaakte appelmoes. Na toetje Aardbeien Bavarois. Om 13.45 uur stapt onze gids in uw touringcar voor de ruim 2 uur durende smokkelroute langs de Berkel. U komt langs gehuchten, kroegjes, grenspalen, kapelletjes, smokkelweggetjes en commiezen huizen. Uniek is het veengebied “Zwillbrocker Venn”. Dit is de noordelijkste plek in Europa waar zachtroze Flamingo’s in het voorjaar neerstrijken om te broeden. Ook brengt u een bezoekje aan de 300 jaar oude, prachtige barokke kerk gewijd aan Franciscus van Assisi. De bijnaam is de “Barokke parel van het Munsterland”. Als we tegen 16.15 uur terug zijn bij “Cafe-Restaurant Grenszicht” is het tijd voor een consumptie (voor eigen rekening). Dit kan bij mooi weer op het terras. Om 17.00 uur vertrekt u weer naar huis en kunt u terugkijken op een bijzonder mooie dag.

NB: Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij aankomst de koffietafel te gebruiken i.p.v. het 3-gangen diner. Vermindering prijs € 5,50 p.p.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 31,00 p.p. all inclusive
12.15 – 17.00 uur

Inclusief:

  • 3-gangen diner;
  • Smokkel- en commiezenroute o.l.v. gids;
  • Bezoek barokke kerkje.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?