Home 9 Groepsdagtochten 9 Overijssel 9 OV013 – Snerttocht met rondrit Boerenmagie

OV013 – Snerttocht met rondrit Boerenmagie

Vooral in de maanden met de R in de naam gaat vers gemaakte snert natuurlijk uitstekend samen met Boerenmagie in Twente, de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland. De boeiende verhalen van onze gids en de unieke rondrit door het Twentse landschap, waarbij hij u met veel humor wijst waar de Boerenmagie tot leven komt, openen voor vele de ogen. Niet voor niets luidt het gezegde: “Boerenmagie, iedereen heeft het, maar niemand weet het”. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Programma:

Uw eigen touringcar rijdt door het Twentse Landschap naar Geesteren, waar we om ca. 12.15 uur bij  “Herterij Twente” aankomen. U wordt op “Delle de Braak” onthaald door onze gids.

Heeft u gekozen voor de uitgeserveerde “Snertmaaltijd” dan bestaat deze uit: huisgemaakte goedgevulde erwtensoep waarbij u gerust nog een tweede bord mag opscheppen en natuurlijk het bekende ovenverse wit puntbroodje met een flink stuk rookworst, begeleid door boerenmosterd en wat tafelzuur.

Als u hebt genoten van het bourgondische maal, wordt het om 14.00 uur tijd met onze gids de route Boerenmagie in Twente maken. Hij zal u van het begin af aan boeien met zijn prachtige sages, verhalen, legenden en anekdotes. Boerenmagie is heel oud, maar eigenlijk ook heel modern. Wie eenmaal met het virus Boerenmagie is besmet komt daar nooit meer vanaf. Gelukkig is het een aangename ziekte. Als we tegen 16.00 uur weer terug zijn bij Herterij Twente kunt u eventueel een aperitiefje bestellen (Eigen rekening). Om 17.00 uur vertrekt de touringcar weer huiswaarts en kunnen we terugkijken op een bijzonder magische middag.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 19,50 p.p. all inclusive
12.15 – 17.00 uur

Inclusief:

  • huisgemaakte goedgevulde erwtensoep;
  • ovenvers wit puntbroodje met een flink stuk rookworst, begeleid door boerenmosterd en tafelzuur;
  • korte filmimpressie Boerenmagie;
  • rondrit met gids route Boerenmagie.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.
van 01-10-2024 t/m 15-04-2025

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?