Home 9 Groepsdagtochten 9 Overijssel 9 OV002 – Middagtocht Magisch Twente

OV002 – Middagtocht Magisch Twente

Het is dé mooiste route bij uitstek, die een extra en interessante dimensie geeft aan de beleving van het Twentse landschap. De dagtocht “Magisch Twente” beoogt de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland op een luchtige en begrijpelijke wijze aan u zichtbaar te maken, te verklaren en te vertalen naar het heden. Het is dé manier om de regio Twente beter te leren kennen en het landschap op een heel aparte en unieke manier te beleven. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende presentatie van onze gids en de unieke rondrit onder zijn leiding door het Twente landschap, waarbij hij u met zeer veel humor wijst op de plaatsen waar de Magie in Twente tot leven komt. Magisch Twente is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt uw bus door het Twentse Landschap naar Geesteren waar we om 12.00 uur aankomen bij “Herterij Twente”. Op “Delle de Braak” (De Deel) wordt u met Twentse gastvrijheid onthaald door onze gids en wordt de Magische koffietafel geserveerd inclusief een overheerlijke zelf gemaakte gehaktbal met lekkere jus. Na de lunch vertoont onze gids een korte filmpresentatie van een klein half uurtje over de Magie in Twente. Om 14.00 uur gaan we met uw bus en onze gids de route Magisch Twente maken. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige sages, verhalen, legenden en anekdotes. Magie is heel oud, maar eigenlijk ook heel modern. Wie eenmaal met het virus Magisch Twente is besmet komt daar nooit meer vanaf. Gelukkig is het een aangename ziekte. Als we tegen 16.00 uur weer terug zijn bij Herterij Twente kunt u eventueel een aperitiefje bestellen. Om 17.15 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder Magische middag.

In plaats van de koffietafel tussen de middag kunt u ook kiezen voor het Boerenmagie 3-gangen diner toeslag € 5,50 p.p. zie onderstaand.

Boerenmagie 3-gangen diner
Vooraf zelfgemaakte “boerensoep” met stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht “overheerlijke stoofpot” van zacht gegaard vlees uit Twente, geserveerd met een stamppotje van seizoengroente en zelf gemaakte appelcompote. Als nagerecht vers bereide “Advocaatmousse”, een typisch dessert behorende bij Magisch Twente.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 24,50 p.p. all inclusive
12.00 – 17.15 uur

Inclusief:

  • Magische Koffietafel met zelfgemaakte gehaktbal;
  • Korte filmpresentatie Boerenmagie;
  • Rondrit met Gids route Boerenmagie.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?