Home 9 Groepsdagtochten 9 Overijssel 9 OV001 – Dagtocht Magisch Twente

OV001 – Dagtocht Magisch Twente

Het is een van dé apartste routes bij uitstek, die een extra en interessante dimensie geeft aan de beleving van het Twentse landschap. De dagtocht “Magisch Twente” beoogt de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland op een luchtige en begrijpelijke wijze aan u zichtbaar te maken, te verklaren en te vertalen naar het heden. Het is dé manier om de Magische regio Twente beter te leren kennen en het landschap op een heel aparte en unieke manier te beleven. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende presentatie van onze gids en de unieke rondrit onder zijn leiding door het Twents/Duitse landschap, waarbij hij u met zeer veel humor wijst op de plaatsen waar de Magie tot leven komt. Magisch Twente is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt uw bus door het Twentse Landschap naar Geesteren waar we om 12.15 uur aankomen bij “Herterij Twente”. Op “Delle de Braak” (de deel) wordt u met Twentse gastvrijheid onthaald door onze gids en wordt de “Magische koffietafel” geserveerd inclusief een overheerlijke zelf gemaakte gehaktbal met de lekkerste jus. Na de lunch vertoont onze gids een korte filmpresentatie van een 20 minuten over de magie in Twente. Om 14.00 uur gaan we met uw bus en onze gids de route “Magie in Twente” en omstreken rijden. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige sages, verhalen, legenden en anekdotes. Magisch Twente is heel oud, maar eigenlijk ook heel modern. Wie eenmaal met het virus Magie in Twente is besmet komt daar nooit meer vanaf. Gelukkig is het een aangename ziekte. Als we tegen 16.00 uur weer terug zijn bij Herterij Twente kunt u eventueel een aperitiefje bestellen (voor eigen rekening). Om 17.00 uur serveren wij u een bijzonder diner, “het Magisch 3 gangen diner”. Op tafel staan kaarten met uitleg en betekenis van de Magie in de gerechten die u krijgt geserveerd. Vooraf zelf gemaakte “boerensoep” met stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht “overheerlijke boerenstoofpot” van zacht gegaard vlees uit Twente, geserveerd met een stampotje van seizoengroente en zelf gemaakte appelcompote. Als nagerecht vers bereide “Advocaatmousse”, een typisch dessert behorende bij Magie in Twente. Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder magische dag.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 41,95 p.p. all inclusive
12.15 – 18.45 uur

Inclusief:

  • Magische koffietafel met gehaktbal;
  • Korte Filmpresentatie Magie in Twente;
  • Rondrit met Gids route Magie Twente;
  • Het Magisch 3-gangen diner.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?