Home 9 Groepsdagtochten 9 Duitsland 9 DLD005 – Combinatie Middagtocht Koning van Oldenkott / Kris Kras Tukkerland

DLD005 – Combinatie Middagtocht Koning van Oldenkott / Kris Kras Tukkerland

Oldenkott, een vlek op de landkaart, gelegen direct aan de Nederlands/Duitse grens vlakbij Alstätte/Ahaus. Het is er tegenwoordig oh zo stil, maar dat was niet altijd zo. Tot ver in de 19e eeuw was het gehucht het commerciële centrum van een groot gebied aan beide zijden van de grens. Tegenwoordig staan er nog een paar huizen, de kerk en het oudste gebouw, een boerderij met later de functie van een herberg, nu een restaurant. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende 3 gangen diner op een mooie locatie, de boeiende rondrit door een stuk Duitsland met Oldenkott en het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld.

Programma:

Nadat we zijn vertrokken rijden we via Enschede naar Dorfgasthof Wissing in het plaatsje Alstätte, 8 km van de grens Twente en Duitsland. Om 12.15 uur wordt het tijd voor het speciale -3 gangen diner. Zie onderstaand voor de beschrijving ervan. Om 13.45 uur na de lunch komt onze gids in uw bus voor de twee uur durende route door een stuk Duitsland met Oldenkott en het Tukkerland. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in het Duitse grensgebied van Oldenkott en Tukkerland heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent. Als we tegen 15.45 uur weer terug zijn bij “Dorfgasthof Wissing” is het tijd voor een aperitiefje, dat kan bij mooi weer op het terras. Om 17.00 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

In plaats van het 3-gangen diner bij aankomst, kan ook de luxe koffietafel met kroket geserveerd worden, aftrek € 5,50 p.p.

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:
Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoensgroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:
Vooraf vers getrokken tomatensoep in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoensgroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

Ook kunnen beide vleessoorten gecombineerd worden en deze worden dan uitgeserveerd op grote schalen.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 30,00 p.p. all inclusive
12.15 – 17.00 uur

Inclusief:

  • 3-gangen Wissing diner Spiessbraten of Schnitzel;
  • Rondrit met Gids door Grensgebied Duitsland met Oldenkott en Tukkerland.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?