Home 9 Groepsdagtochten 9 Duitsland 9 DLD002 – Middagtocht De Koning van Oldenkott

DLD002 – Middagtocht De Koning van Oldenkott

Tijdelijk niet uitvoerbaar i.v.m. wegvallen gids!

Oldenkott, een vlek op de landkaart, gelegen direct aan de Nederlands/Duitse grens vlakbij Alstätte/Ahaus. Het is er tegenwoordig oh zo stil, maar dat was niet altijd zo. Tot ver in de 19e eeuw was het gehucht het commerciële centrum van een groot gebied aan beide zijden van de grens. Tegenwoordig staan er nog een paar huizen, de kerk en het oudste gebouw, een boerderij met later de functie van een herberg, nu een restaurant. De oeroude “helweg” (handelsweg) liep via Münster- Alstätte – Oldenkott en verbond het Duitse achterland met de Nederlandse steden in het westen. Al gauw verrees bij de boerderij met herberg een eigen bierbrouwerij, een drankstokerij en een winkeltje in koloniale waren. Het verhaal begint in 1765. De zevenjarige oorlog in Duitsland was net voor bij, met als gevolg een sterke opleving van het handelsverkeer. Hendrik Oldenkotte, ofwel “Henne” zat bij het openhaardvuur in de gelagkamer en zag dat de zaken voorspoedig gingen. Het zat er vol met kerels van allerlei pluimage, smokkelaars, commiezen en zelfs een koerier van de bisschop van Münster. De rest van het verhaal hoort u van de lakei (gids) van “de Koning van Oldenkott” die met uw eigen bus een mooie rondrit maakt door de grensstreek van de Hertogdom van Gelre en het Bisdom van Münster.

Programma:

Nadat u uit uw woonplaats bent vertrokken, rijden we naar Alstätte-Ahaus 8 km over de grens bij Enschede naar Dorfgasthof Wissing. Om 12.15 uur wordt het tijd om te gaan lunchen. Het personeel van Dorfgasthof Wissing heeft de tafels al ingedekt voor een uitstekend verzorgde 3-gangen diner. Zie onderstaand diners. Rond 14.00 uur staat de gids op u te wachten voor de rondrit door het “Koninkrijkje van Oldenkott”.  We stappen in uw eigen bus en maken een leuke rondrit door het prachtige Nederlands/Duits grensgebied, waar onze welbespraakte gids u zal boeien met zijn boeiende verhalen en leuke anekdotes die zich hebben afgespeeld tussen 1765 en 1780 toen “Henne” de ongekroonde Koning van Oldenkott was in deze nu zo verstilde streek. Als we om 16.00 uur terug zijn in Alstätte kunt u nog naar toilet en een versnapering nemen (eigen rekening), bij zonnig weer kan dat op het mooie buitenterras. 17.00 uur vertrekken we weer terug naar huis.

In plaats van het 3-gangen diner bij aankomst, kan ook de goed verzorgde koffietafel met kroket geserveerd worden, aftrek € 5,50 p.p. op de genoemde prijs.

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:
Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoensgroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:
Vooraf vers getrokken tomatensoep in soepterrines uitgeserveerd met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoensgroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

Ook kunnen beide vleessoorten gecombineerd worden en deze worden dan uitgeserveerd op grote schalen.

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 30,00 p.p. all inclusive
12.15 - 17.00 uur

Inclusief:

  • 3-gangen Wassing diner Spiessbraten of Schnitzel;
  • Rondrit Koning van Oldenkott met gids.

Exclusief:

  • de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.

Interesse in deze dagtocht?