OV006 - Rondrit door de Vuurwerkramp wijk Roombeek en aansluitend Kris Kras Tukkerland

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 41,00 p.p. all inclusive

 

Het is een historische route met een rondrit door de grootste oostelijkste stad Enschede en het coulisselandschap in Twente. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de “vuurwerkramp wijk Roombeek” is één manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op een mooie locatie, de boeiende rondrit met onze welbespraakte gids door de wijk Roombeek, waar de dramatische vuurwerkramp in 2000 in een klap 42,5 hectare van de stad Enschede verwoeste en door het verstilde en mooie Tukkerland. We sluiten natuurlijk deze dag af met het fantastische “3-gangen Wissing diner”. U kunt als groep kiezen uit een van de twee verschillende diners.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u met uw eigen touringcar via Enschede naar het 8 km verder op gelegen Dorfgasthof Wissing, Kirchstrasse 14 in Alstätte-Ahaus, waar u om 12.15 uur aankomt. Het vriendelijke personeel heeft de tafels al ingedekt. Gelegenheid voor een aperitiefje. Om 12.30 uur wordt het tijd voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelfgemaakte kroket en koffie, thee of melk als u wilt. Om 13.45 uur, na de lunch, komt onze gids in uw bus en rijden we naar de bekendste wijk van Enschede. Weet u nog wat u deed op 13 mei 2000. De meeste mensen herinneren zich deze dag nog precies. In de Tollenstaart midden in de wijk Roombeek was de opslagplaats van S.E. Fireworks gevestigd. Er brak brand uit en het vuur sloeg uiteindelijk over naar de centrale opslagbunker en meer dan 170 ton vuurwerk ontplofte. 42,5 Hectare van de stad werd verwoest en 650 woningen werden onmiddellijk getroffen en verwoest of zwaar beschadigd. Tijdens de rondrit door de wijk zal onze gids u er alles over vertellen en kunt u met eigen ogen zien hoe de wijk Roombeek prachtig uit zijn as herrezen is en er een mooie mix ontstaan is van allerlei bouwstijlen. Aansluitend vervolgen we onze rit

met de Kris Kras route door een gedeelte van Tukkerland. Onze gids zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in Tukkerland brengt waar u nog nooit geweest bent. Als we tegen 16.45 uur weer terug zijn bij restaurant “Dorfgasthof Wissing, Alstätte” is het tijd voor een aperitiefje (eigen rekening). Daarna serveert de kok u om 17.15 uur een bijzonder 3-gangen diner. U kunt als groep uit een van de onderstaande menu’s kiezen.

 

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:

Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoengroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Pana Cotta”.

 

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:

Vooraf vers getrokken tomatensoep met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoengroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

 

Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

Inclusief:
  • Luxe koffietafel met kroket;
  • Rondrit door de wijk Roombeek met gids;
  • Rondrit Kris Kras Tukkerland met gids;
  • Wissing 3-gangen diner.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer