OV005 - Middagtocht Kris Kras Tukkerland

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 23,00 p.p. all inclusive

Aankomst: 12.15 uur Alstätte. Vertrek: 17.00 uur Alstätte.

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorgde koffietafel op een mooie locatie, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld.

Programma:

Nadat we zijn vertrokken rijden we via Enschede naar Dorfgasthof Wissing in het plaatsje Alstätte, 8 km van de grens Twente en Duitsland. Om 12.30 uur wordt het tijd voor de luxe koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelfgemaakte kroket en zoveel koffie, thee of melk als u wilt. Om 13.45 uur na de lunch komt onze gids in uw bus voor de twee uur durende route in Tukkerland. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in Tukkerland heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent. Als we tegen 16.00 uur weer terug zijn bij “Dorfgasthof Wissing” is het tijd voor een aperitiefje, dat kan bij mooi weer op het terras. Om 17.00 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

 

In plaats van de koffietafel bij aankomst, kan ook het 3-gangen Wissing Spiessbraten diner of Wissing Schnitzel 3-gangen diner geserveerd worden, toeslag € 6,00 p.p. zie onderstaand.

 

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:

Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoengroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

 

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:

Vooraf vers getrokken tomatensoep met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoengroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

Inclusief:
  • Luxe koffietafel met kroket;
  • Rondrit met gids door Tukkerland.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer