OV009 - De M.T.S. Dagtrip

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 39,95 p.p. all inclusive

 

De M.T.S. dagtrip gaat door het glooiende landschap van de Graafschap en Twente, bekend om zijn prachtige natuur, sagen en verhalen. De aanraders van deze tocht zijn de boeiende excursies, de uitstekende verzorging op mooie locaties en de leuke niet te lange rondrit door het Twentse landschap met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. En als klap op de vuurpijl natuurlijk een fantastisch “drie gangen streekdiner”.

Chocolade- en Koffiehuis Magdalena ligt in het bos bij Vierakker/ Wichmond. Hier maken Magdaleen en Michael de lekkerste chocolade bonbons, in allerlei soorten en maten. Het sfeervolle pand uit 1875 bestaat uit een koffieschenkerij met mooi terras, een chocolade winkel en een ontvangstruimte voor de presentatie van een film en leuke demonstratie chocolade maken.

Synagoge Enschede. Symbolische mozaïeken, wervelend smeedwerk en prachtige versieringen maken de synagoge in Enschede tot een van de mooiste synagogen van Nederland. Het gebouw werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van de Nederlandse architect Karel de Bazel. Het centrale gedeelte omvat twee gebedsruimten - de grote sjoel en de dagsjoel - en de kerkeraadskamer. Een hoogtepunt is de grote sjoel met de negen meter hoge koepel en een enorme bronzen lichtkroon. Mozaïeken van Venetiaans glas bedekt met bladgoud geven de ruimte extra glans. Bijzonder is dat vrijwel het hele interieur, tezamen met de kostbare voorwerpen, ongeschonden de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan.

Programma:

Nadat we zijn vertrokken rijden we naar het pittoreske plaatsje Vierakker. Bij “Chocolade- en Koffiehuis Magdalena” worden we enthousiast ontvangen en gebruiken we om 10.30 uur de verse koffie met zelf gemaakt chocolaatjes en bonbons. Aansluitend volgt er een korte video presentatie en natuurlijk een demonstratie chocolade maken met proeven tijdens de demo. Tegen 11.30 uur vervolgen we onze dagtrip naar Restaurant ”Gastro Oldenkottin Oldenkott op de grens van Twente/Achterhoek en Duitsland. Om 12.30 uur wordt het tijd voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelf gemaakte kroket en zoveel koffie, thee of melk als u wilt. Om 13.45 uur na de lunch komt onze gids in uw bus voor een korte rondrit in Twente. Hij zal u boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Om 14.45 uur zijn wij van harte welkom in de prachtige en unieke Joodse Synagoge in Enschede. Sinds 1928 is het monumentale gebouw een architectonisch sieraad voor Nederland. In 1998 werd het gebouw Rijksmonument en na een grondige restauratie is de Synagoge sinds 2004 weer in al zijn pracht te bewonderen. Onder leiding van de gids komt u veel te weten over de geschiedenis en wetenswaardigheden van dit prachtige Joodse gebedshuis. Waarom zie je zo vaak het getal twaalf, wat zit er achter de gordijnen, wat doen slangen en leeuwen in de synagoge en waarom heeft de ene kandelaar zeven armen en de andere negen? Aansluitend krijgt u nog een kopje thee of koffie en kunt u nog vragen stellen. Tegen 16.30 uur zijn we weer terug bij de touringcar.

Nu zijn er twee mogelijkheden:
  1. de gids vervolgt nog een stukje van de rondrit door Twente en we arriveren om 17.30 uur weer bij restaurant “Gastro Oldenkott”. Tijd voor een aperitief en daarna serveert de kok u een bijzonder drie gangen “Twente diner”: vooraf heldere vers getrokken rundvleessoep met mandje stokbrood en boeren kruidenboter, hoofdgerecht Rundvlees met fijn gesnipperde milde uitjes van zacht gegaard vlees van de Holsteiner koe geserveerd met diverse seizoen groenten en soorten aardappeltjes (gekookte en gebakken aardappeltjes en frites). Als nagerecht een fris toetje: ijscoupe met twee overheerlijke bollen zelf gemaakt ijs uit de "Eiscorner" met slagroom en vruchtjes. Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

of

  1. neemt de gids in Enschede afscheid van u en rijdt u met de bus terug richting Holten, waar u tegen 17.30 uur arriveert bij restaurant Het Bonte Paard, voor het prima verzorgde drie gangen “Salland diner”: vooraf vers getrokken groentesoep, hoofdgerecht zacht gegaarde varkensprocureur in cognacsaus geserveerd met twee warme verse seizoensgroenten, krokant gebakken frites en aardappeltjes, lekker schaaltje rauwkost en zelfgemaakte appelmoes. Als nagerecht overheerlijk roomijs en bavarois. Om 19.00 uur vertrekt u weer terug naar uw woonplaats.
Inclusief:
  • 2 x koffie met chocolaatjes en bonbons;
  • Videopresentatie en demonstratie chocolade maken inclusief proeven;
  • Koffietafel met kroket;
  • Rondrit met gids Twenteland;
  • Entree en gids Joodse Synagoge;
  • Koffie of thee;
  • Drie gangen streekdiner.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar. 

Natuurlijk kan het programma en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer