OV010 - Smokkel Stamppottocht voor senioren

Prijs bij minimaal 30 personen € 23,50 p.p. all inclusive t/m 31-03-2023.

 

Het is één van de leukste “Smokkel stamppottochten” in de wintermaanden door het grensgebied. In de grensstreek van de Berkel tussen Nederland en Duitsland verdween in 1992 de grenscontrole tussen Nederland en Duitsland en was het smokkelen voorbij. Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen gewoon dagelijkse kost en dat heeft heel veel leuke verhalen en grappige anekdotes opgeleverd. Hoogtepunt van deze tocht naast het bijzonder lekkere stamppotbuffet is de boeiende smokkelroute langs de Duits/Nederlandse Berkel die in prachtige herfstkleuren is getooid en de verhalen, die zo typerend zijn voor deze streek.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u naar Dorfgasthof Wissing, Kirchstrasse 14, Alstätte gelegen naast de R.K. Kerk “Maria Himmelfahrt” uit de 16e eeuw. U arriveert om 12.15 uur voor het zeer goed verzorgd Stamppot buffet bestaande uit: vers bereide Boerenkool, overheerlijke hutspot en zuurkool stamppot. Begeleid door overheerlijke uitgebakken speklapjes, huisgemaakte rookworst, gemarineerde ribbetjes, mini gehaksballetjes in jus, zelf gemaakte mosterd, diverse tafel zuurwaren. Nadat u echt uw buikje vol hebt gegeten, staat de gids al bij de bus als u om 13.45 uur instapt voor de ca. 2 uur durende Smokkelstamppot route. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen en anekdotes en sagen. Al met al een onvergetelijke middag die u langs weggetjes en gehuchten heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent en van gehoord hebt. Als we tegen 15.30 uur terug zijn bij Dorfgasthof Wissing is het tijd voor een drankje (eigen rekening). Om 16.30 uur vertrekt u weer naar huis en kunt u terugkijken op een bijzonder mooie dag. Ook kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Barok Kerkje Zwillbrock met uitleg, toeslag € 1,- p.p.

 

Inclusief:

  • 3 verschillende versgemaakte stamppotten;
  • genoemde vleessoorten;
  • de uitgebreide garnituur;
  • gidskosten Smokkelroute.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer