OV004 - Kris Kras Tukkerland met bezoek Joodse Synagoge

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 46,00 p.p. all inclusive. Vanaf 40 personen € 45,00 p.p. all inclusive.

Aankomst: 12.00 uur Altstätte. Vertrek: 18.45 uur Altstätte/Ahaus.

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” met bezoek aan de Joodse Synagoge is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids en het bezoek aan de mooiste “Joodse Synagoge” uit 1928 van Europa. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk het fantastische “3-gangen Wissing diner”. U kunt kiezen uit twee verschillende diners.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u met uw eigen touringcar via Enschede naar het 8 km verder op gelegen Dorfgasthof Wissing, Kirchstrasse 14 in Alstätte-Ahaus, waar u om 12.15 uur aankomt. Het vriendelijke personeel heeft de tafels al ingedekt. Gelegenheid voor een aperitiefje. Om 12.30 uur wordt het tijd voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelfgemaakte kroket en koffie, thee of melk als u wilt. Om 13.45 uur, na de lunch, komt onze gids in uw bus voor de verkorte route in Tukkerland. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in Tukkerland brengt waar u nog nooit geweest bent. Om 14.45 uur aankomst in Enschede en ontvangst door de gids, uitleg en rondleiding door de mooiste Joodse Synagoge van Europa, inclusief koffie en thee. Al sinds 1928 is het monumentale gebouw een architectonisch sieraad voor Nederland. Onder leiding van een enthousiaste gids komt u veel te weten over de bijzondere geschiedenis en wetenswaardigheden van dit unieke joodse gebedshuis. Na afloop krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Om 16.15 uur vervolgen we de rondrit door het Tukkerland. Als we tegen 17.00 uur weer terug zijn bij restaurant “Dorfgasthof Wissing, Alstätte” is het tijd voor een aperitiefje (eigen rekening). Daarna serveert de kok u om 17.15 uur een bijzonder 3-gangen diner. U kunt uit een van de onderstaande menu’s kiezen.

 

Wissing 3-gangen diner Spiessbraten:

Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: “Spiessbraten”, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoengroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

 

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:

Vooraf vers getrokken tomatensoep met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoengroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs slagroom en vruchtjes.

 

Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

Inclusief:
  • Luxe koffietafel met kroket;
  • Verkorte rondrit Kris Kras Tukkerland met gids;
  • Entree Joods Museum inclusief rondleiding met gids;
  • 1x koffie of thee;
  • Wissing 3-gangen diner.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, tijden en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer