OV003 - Kris Kras Tukkerland

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 37,50 p.p. all inclusive

 

Het is een van de boeiendste routes door het landschap in Oostelijk Nederland. De tocht “Kris Kras Tukkerland” is dé manier om de Tukkers en het Tukkerland op een geheel eigen- en unieke manier beter te leren kennen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Dinkel en Berkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Echte aanraders van deze tocht zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties, de boeiende rondrit door het Tukkerland met onze welbespraakte gids. Aspecten, die zo typerend en kenmerkend zijn voor deze streek worden met veel humor aan u verteld. En als klap op de vuurpijl natuurlijk het fantastische “Tukkerdiner”.

Programma:

Nadat we zijn vertrokken rijden we naar het pittoreske plaatsje Diepenheim. Bij “Café - Restaurant Irma’s”, gebruiken we om 10.15 uur de verse koffie met zelf gemaakt advocaat schuimgebak. Aan de weg van Diepenheim naar Hengevelde ligt: “Watermolen Den Haller”. We worden hier om 11.30 uur ontvangen door de enthousiaste molenaar die ons alles kan vertellen over de molen. Tot 1970 was de molen nog dagelijks in bedrijf. Al naar gelang de plaats waar u vertrekt, kunt u het ochtend programma ook op een andere manier invullen. Kijk bij de rubriek groepsreizen bij Reis-Bouwstenen voor suggesties en prijzen. Prijs per persoon kan dan afwijken. Om 12.30 uur na deze leuke excursie vervolgen we onze dagtocht naar Restaurant ”Gastro Oldenkott” in Oldenkott op de grens van Twente/Achterhoek en Duitsland. Om 13.00 uur wordt het tijd voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelf gemaakte kroket en zoveel koffie, thee of melk als u wilt. Om 14.15 uur na de lunch komt onze gids in uw bus voor de twee uur durende route in Tukkerland. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen, sages en anekdotes. Ogenschijnlijk nietszeggende architectuur- en landschapselementen blijken plotseling een onvermoede en interessante betekenis te hebben. Een onvergetelijke middag die ons langs allerlei wegen in Tukkerland heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent. Als u een leuke onderbreking wilt van de rondrit raden wij u de excursie aan bij Hondenhotel en trainingscentrum de Breborgh, duur 60 minuten of de Joodse Synagoge, Enschede, duur 75 minuten. Zie voor meer uitleg onder de rubriek Reisbouwstenen (aankomst bij Oldenkott dan om 17.00 uur) Als we tegen 16.30 uur weer terug zijn bij restaurant “Gastro Oldenkott” is het eventueel tijd voor een aperitiefje. Daarna serveert de kok u een bijzonder drie gangen diner, “het Tukkerdiner”: vooraf heldere vers getrokken rundvleessoep met mandje stokbrood en boeren kruidenboter, hoofdgerecht Rundvlees met fijn gesnipperde milde uitjes van zacht gegaard vlees van de Holsteiner koe, geserveerd met diverse seizoensgroenten en soorten aardappeltjes (gekookte en gebakken aardappeltjes en frites). Als nagerecht een fris toetje: een ijscoupe met twee overheerlijke bollen zelfgemaakt ijs uit de "Eiscorner" met slagroom en vruchtjes. Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

Inclusief:
  • 2 x koffie met gebak;
  • Bezichtiging Watermolen den Haller;
  • Koffietafel met kroket;
  • Rondrit met Gids door Tukkerland;
  • 3-gangen diner.

Toeslag Breborgh excursie of Joodse Synagoge € 4,- p.p.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, tijden en de bovengenoemde verzorging met gebak, koffietafel en diner worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer