OV002 - Middagtocht Boerenmagie in Twente

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 32,00 p.p. all inclusive

 

Het is dé mooiste route bij uitstek, die een extra en interessante dimensie geeft aan de beleving van het Twentse landschap. De dagtocht “Boerenmagie in Twente” beoogt de magische belevingswereld die van oudsher deel uitmaakte van het leven op het platteland op een luchtige en begrijpelijke wijze aan u zichtbaar te maken, te verklaren en te vertalen naar het heden. Het is dé manier om de regio Twente beter te leren kennen en het prachtige landschap op een heel aparte en unieke manier te beleven. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging op mooie locaties en na de lunch de boeiende presentatie door onze welbespraakte gids. Aansluitend de mooie rondrit onder zijn leiding door het Twente landschap, waarbij hij u met zeer veel humor wijst op de plaatsen waar de Boerenmagie tot leven komt. Boerenmagie is ter lering en vermaak, waarbij vermaak in dienst staat van de lering.

Programma:

Al naar gelang de plaats waar u vertrekt kunt u het ochtend programma ook op een andere manier invullen. Kijk bij de rubriek groepsreizen bij Reis-Bouwstenen voor suggesties en prijzen.

Vanaf uw woonplaats rijdt uw bus door het Twentse Landschap naar Geesteren waar we om 12.00 uur aankomen bij “Herterij Twente”. Op ”Delle de Braak” wordt u met Twentse gastvrijheid onthaald door onze gids en wordt de magische koffietafel geserveerd inclusief een overheerlijke zelf gemaakte gehaktbal met lekkere jus. Na de lunch vertoont onze gids een korte filmpresentatie van twintig minuten over de Boerenmagie in Twente. Om 14.00 uur gaan we met uw bus en onze gids de route Boerenmagie in Twente maken. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige sages, verhalen, legenden en anekdotes. Boerenmagie is heel oud, maar eigenlijk ook heel modern. Wie eenmaal met het virus Boerenmagie is besmet komt daar nooit meer vanaf. Gelukkig is het een aangename ziekte. Als we tegen 16.30 uur weer terug zijn bij "Herterij Twente" kunt u eventueel een aperitiefje bestellen. Om 17.00 uur serveren wij u een bijzonder drie gangen diner, het Boerenmagie diner. Op tafel staan kaarten waarop uitleg en betekenis van de boerenmagie in de gerechten wordt verklaard die u geserveerd krijgt. Vooraf vers getrokken “Venkelsoep” met wat stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht Runderstoofpot van zacht gegaard vlees van koeien uit Twente, geserveerd met een stamppotje van seizoensgroente en zelfgemaakte appelcompote. Als nagerecht vers bereide Advocaatmousse, een typisch dessert behorende bij de Boerenmagie. Om 18.45 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder magische dag.

Inclusief:
  • Magische Koffietafel met zelfgemaakte gehaktbal;
  • Korte filmpresentatie Boerenmagie;
  • Rondrit met Gids route Boerenmagie;
  • 3 gangen Boerenmagie diner.

Natuurlijk kan het programma, tijden en de bovengenoemde verzorging met koffietafel en diner worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer