GD003 - Smokkeltocht voor dames

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 32,50 p.p. all inclusive

 

De streek tussen de Achterhoek en het Duitse Munsterland is bij velen onbekend, maar heeft zoveel moois te bieden. Toen in 1992 de grenscontrole door het Schengenverdrag definitief verdween, was het niet meer interessant om nog waren te smokkelen. Maar de spannende verhalen en de grappige anekdotes, hoe de smokkelaars steeds weer nieuwe manieren bedachten om de commiezen (grenswachters) te slim af te zijn, worden nog steeds met veel plezier verteld.

Programma:

U rijdt naar de aan de Berkel gelegen Saksische boerderij uit 1753 “Het Muldershuis” te Mallum, waar uw touringcar om 10.00 uur arriveert voor koffie met monchougebak. Daarna wandelt u over het sluisbruggetje naar de Kruidenhof. In 2002 is men begonnen met de aanleg van vijvers, paden en perken naast de oude watermolen. Alles vindt u er, alle soorten planten en gewassen, geneeskrachtige planten en struiken, vlinder- en rotsplanten, maar ook moeras- en weide planten. Thee of soep maken van je zelf geplukte kruiden is natuurlijk geweldig. Een gids maakt u wegwijs in deze bijzondere kruidentuin. Om 12.15 uur staat onze gids al voor in uw bus te wachten. Hij zal u boeien met prachtige verhalen en anekdotes als we rijden langs de gehuchtjes, kapelletjes en de grenspalen.Tegen 13.15 uur komen we aan bij de Duitse stad Vreden. Vanaf de parkeerplaats is het ca. 500 meter lopen naar het in het oude monumentale Gemeentehuis van Vreden gehuisveste Knipselmuseum. Het beschikt over 20.000 originele knipsels, waaronder vele zeldzame exemplaren. Permanent zijn er een kleine 1000 knipsels tentoongesteld. Bijzonder boeiend en interessant. Tevens hebt u de gelegenheid om bij de verschillende restaurantjes te lunchen. Om 15.00 uur vervolgen we onze tocht door een mooi stuk natuur en rijden naar het grensplaatsje Zwillbrock, waar we nog een bezoek met uitleg brengen aan het 300 jaar oude, mooiste Barokke kerkje van het Munsterland, gewijd aan Franciscus van Assisi. Als we om 16.45 uur weer terug zijn bij het Muldershuis is het tijd voor een aperitief. Dit kan bij mooi weer op het terras. Daarna serveert de kok u een bijzonder drie gangen diner: vooraf mosterd-roomsoep met oerbrood van de Mallumse molen en kruidenboter, hoofdgerecht: 24 uur gegaarde runder Sukade op een stamppotje van rucolasla en gedroogde zontomaat en zelf gemaakte appelcompote. Toetje Tiramisu. Om 19.00 uur terug naar huis.

Inclusief:
  • 1 x koffie met monchougebak;
  • Entree Kruidenhof;
  • Smokkel- en commiezenroute o.l.v. gids;
  • Bezoek Knipselmuseum;
  • Bezichtiging Barokke kerkje met uitleg;
  • 3-gangen diner.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kunt u het bovengenoemde programma, tijden en verzorging met gebak, koffietafel en diner aanpassen. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer