GD001 - Smokkel- en commiezenroute

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 41,00 p.p. all inclusive

 

Voor de bewoners van het grensgebied was smokkelen een ‘way of life’. Kon je de eindjes maar moeilijk aan elkaar knopen? Dan was smokkelen vaak een oplossing. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op. Hoogtepunten zijn de uitstekende verzorging en de boeiende smokkel en commiezenroute langs de Duits/Nederlandse Berkel o.l.v. een goed gebekte gids in de middag.

Programma:

U arriveert in de buurtschap Mallum bij de oud Saksische boerderij Het Muldershuis rond 10.00 uur voor koffie met zelfgemaakt monchougebak. Na de koffie brengt u een bezoek aan het Museum de Scheper, waar u de geschiedenis van Eibergen ziet. Al naar gelang de plaats waar u vertrekt, kunt u het ochtend programma ook op een andere manier invullen. Kijk bij de rubriek groepsreizen bij Reis-Bouwstenen voor suggesties en prijzen. Prijs per persoon kan wijzigen. Om 12.30 uur zijn we terug bij het Muldershuis voor de uitgebreide koffietafel met kroket. Na de goed verzorgde lunch om 13.45 uur stapt de gids in uw touringcar voor de ca. 2 ½ uur durende smokkelroute langs de Berkel. U komt langs Nederlands/Duitse gehuchtjes, antieke grenspalen, kappelletjes, smokkelweggetjes, kroegjes en commiezenhuizen. Onze goed gebekte gids zal u boeien met zijn prachtige verhalen en grappige anekdotes. In Zwillbrock bezoekt u het bezoekerscentrum, waar u een korte  informatieve film over de Flamingo kolonie kunt bekijken en aansluitend gaan we nar het tegenover gelegen 300 jaar oude kerkje ‘de Barokke parel van het Munsterland’, waar u versteld zult staan van het prachtige interieur. Na het opdoen van al deze indrukken kunt u rond 16.30 uur een aperitief bestellen (eigen rekening). Bij mooi weer kan dit op het schitterende terras aan de Berkel. Daarna serveert de kok en zijn keukenbrigade u een bijzonder drie gangen diner: vooraf heldere tomaten-groentesoep met Mallums molen oerbrood, hoofdgerecht; 24 uur gegaarde Sukade van de Bentheimer Bonte op een stamppotje van rucolasla, verse seizoengroenten en appelcompote. Toetje Tiramisu of koffie. Om 18.45 uur vertrekt u voldaan weer naar uw woonplaats. 

Inclusief:
  • Koffie met gebak;
  • Entree museum de Scheper;
  • Koffietafel met kroket;
  • Smokkel- en commiezenroute o.l.v. een gids;
  • Entree en film bezoekerscentrum;
  • Bezoek barokke kerkje;
  • 3-gangen diner.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kunt u het bovenstaande programma, tijden, verzorging met gebak, koffietafel en diner aanpassen. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer