GD004 - Achterhoek herdenkt 75 jaar vrijheid

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 35,00 p.p. all inclusive

 

GD004 Logo 75 jaar vrijheidPrecies 75 jaar geleden lag een groot gedeelte van Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Eind maart 1945 vallen de geallieerde eenheden het grondgebied in de Achterhoek aan. Na hevige gevechten wordt hier de weg vrij gemaakt om de rest van Nederland te bevrijden. Op 5 mei 1945 wordt in Hotel de Wereld in Wageningen de overgavebevelen getekend voor de Duitse troepen in Nederland door de Duitse Generaal Blaskowitz en de Canadese generaal Foulkes en is Nederland eindelijk vrij na 5 jaar bezetting en oorlog.

 

Met deze bijzondere dagtocht staan we stil bij de oorlog en vieren we in de Achterhoek dat we samen in 75 jaar vrijheid leven. Tijdens deze tocht rijden we met onze goed geïnformeerde gids langs plaatsen waar stil wordt gestaan bij degene die zich voor het herwinnen van onze vrijheid hebben ingezet. Langs gebieden waar indringende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Plekken aan de “andere” kant van de grens bijvoorbeeld waar soldaten ver van huis hebben gevochten. Natuurlijk zijn de verhalen en anekdotes vaak met een traan maar ook met een lach. Daarnaast aandacht voor ‘littekens’ die er zijn tot aan de huidige dag in het leven van mensen aan weerszijden van de grens en het besef dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn.

Programma Achterhoek herdenkt 75 jaar vrijheid:

Het ochtendprogramma kunt u zelf invullen. Voor suggesties verwijzen wij u naar onze Reis-Bouwstenen

 

12.30 uur. Ontvangst deelnemers door onze gids bij Shortgolf Berkelland te Eibergen met plate-service, zijnde koffie en broodje kroket en een toefje salade. Aansluitend vertelt onze gids u het een en ander over de oorlog en de bevrijding en laat hij u al enige oorlogsschade zien. In plaats van de plate-service kunt u ook de luxe koffietafel reserveren, bestaande uit: diverse luxe broodjes, diverse soorten brood, verschillende soorten vleeswaren, kaas, zoetwaren en kroket inclusief koffie, thee, appelsap en jus d’orange (voor de koffietafel geldt een kleine toeslag).

13.45 uur. Stappen we in de touringcar en krijgt u een mooie rondrit door de Gemeente Berkelland en Kreis Borken, waarbij onze gids allerlei wetenswaardigheden vertelt over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en het leven aan beide zijden van de grens in de afgelopen 75 jaar in vrijheid. Er worden een of twee stops gehouden om relevante zaken te bekijken.

16.45 uur. Zijn we teruggekeerd bij Shortgolf Berkelland. U kunt nog even rustig rondkijken in het museum of eventueel een consumptie gebruiken op het mooie buitenterras.

17.15 uur. Als afsluiting bieden wij u een goed verzorgd 3-gangen "bevrijdingsdiner" aan, bestaande uit: vooraf: vers getrokken kippensoep met mandje stokbrood met boter, hoofdgerecht: Beef Wellington met rundergehakt, 2 verse seizoensgroenten, gebakken aardappeltjes en frites met mayo, nagerecht: aardbeienbavarois.

18.45 uur. Onze gids neemt afscheid van u, waarna u huiswaarts keert.

Inclusief:
  • plate-service: koffie met broodje kroket en bakje salade;
  • entree museum 't Vunderink;
  • kosten van de gids voor uitleg en begeleiding;
  • 3-gangen bevrijdingsdiner.

NB: toeslag voor de bovengenoemde luxe koffietafel met kroket € 5,- per persoon.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer