DLD002 - Middagtocht De Koning van Oldenkott

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 23,00 p.p. all inclusive

 

Oldenkott, een vlek op de landkaart, gelegen direct aan de Nederlands/Duitse grens vlakbij Alstätte/Ahaus. Het is er tegenwoordig oh zo stil, maar dat was niet altijd zo. Tot ver in de 19e eeuw was het gehucht het commerciële centrum van een groot gebied aan beide zijden van de grens. Tegenwoordig staan er nog een paar huizen, de kerk en het oudste gebouw, een boerderij met later de functie van een herberg, nu een restaurant. De oeroude “helweg” (handelsweg)liep via Münster- Alstätte - Oldenkott en verbond het Duitse achterland met de Nederlandse steden in het westen. Al gauw verrees bij de boerderij met herberg een eigen bierbrouwerij, een drankstokerij en een winkeltje in koloniale waren. Het verhaal begint in 1765. De zevenjarige oorlog in Duitsland was net voor bij, met als gevolg een sterke opleving van het handelsverkeer. Hendrik Oldenkotte, ofwel “Henne” zat bij het openhaardvuur in de gelagkamer en zag dat de zaken voorspoedig gingen. Het zat er vol met kerels van allerlei pluimage, smokkelaars, commiezen en zelfs een koerier van de bisschop van Münster. De rest van het verhaal hoort u van de lakei (gids) van “de Koning van Oldenkott” die met uw eigen bus een mooie rondrit maakt door de grensstreek van de Hertogdom van Gelre en het Bisdom van Münster.

Programma:

Nadat u uit uw woonplaats bent vertrokken, rijden we naar Alstätte-Ahaus 8 km over de grens bij Enschede naar Dorfgasthof Wissing. Om 12.30 uur wordt het tijd om te gaan lunchen. Het personeel van Dorfgasthof Wissing heeft de tafels al ingedekt voor een uitstekend verzorgde koffietafel met kroket. Rond 13. 45 uur staat de gids op u te wachten voor de rondrit door het “Koninkrijkje van Oldenkott”.  We stappen in uw eigen bus en maken een leuke rondrit door het prachtige Nederlands/Duits grensgebied, waar onze welbespraakte gids u zal boeien met zijn boeiende verhalen en leuke anekdotes die zich hebben afgespeeld tussen 1765 en 1780 toen “Henne” de ongekroonde Koning van Oldenkott was in deze nu zo verstilde streek. Als we om 15.30 uur terug zijn in Alstätte kunt u nog naar toilet en een versnapering nemen (eigen rekening) , bij zonnig weer kan dat op het mooie buitenterras. 16.30 uur vertrekken we weer terug naar huis.

 

In plaats van de koffietafel bij aankomst, kan ook het 3-gangen Spiessbraten diner of Wissing Schnitzel 3-gangen diner geserveerd worden, toeslag € 6,00 p.p., zie onderstaand.

Wissing drie gangen diner Spiessbraten:

Vooraf vers getrokken “Rindfleischsuppe” (rundvleessoep) met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht: Spiessbraten, zacht gegaard vlees in lekkere bruine jus, gebakken aardappeltjes, frites met mayo en diverse seizoengroenten. Als toetje vers gemaakte “Aardbeien Panna Cotta”.

 

Wissing Schnitzel 3-gangen diner:

Vooraf vers getrokken tomatensoep met mandje stokbrood en kruidenboter, hoofdgerecht een overheerlijke “Schnitzel” met diverse sausjes, gebakken aardappelen en frites met mayo, rauwkost en een seizoengroente. Na een fris toetje met twee bollen ijs, slagroom en vruchtjes.

 

Inclusief:

  • Luxe koffietafel met kroket;
  • Rondrit Koning van Oldenkott met gids.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer