DLD002 - Middagtocht De Koning van Oldenkott

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 15,00 p.p. all inclusive

 

Oldenkott, een vlek op de landkaart, gelegen direct aan de Nederlands/Duitse grens vlakbij Ahaus. Het is er tegenwoordig oh zo stil, maar dat was niet altijd zo. Tot ver in de 19e eeuw was het gehucht het commerciële centrum van een groot gebied aan beide zijden van de grens. Tegenwoordig staan er nog een paar huizen, de kerk en het oudste gebouw, een boerderij met later de functie van een herberg, nu restaurant Gastro Oldenkott. De oeroude “helweg” (handelsweg) liep door Oldenkott en verbond het Duitse achterland met de Nederlandse steden in het westen. Al gauw verrees bij de boerderij met herberg een eigen bierbrouwerij, een drankstokerij en een winkeltje in koloniale waren. Het verhaal begint in 1765. De zevenjarige oorlog in Duitsland was net voor bij, met als gevolg een sterke opleving van het handelsverkeer. Hendrik Oldenkotte, ofwel “Henne” zat bij het openhaardvuur in de gelagkamer en zag dat de zaken voorspoedig gingen. Het zat er vol met kerels van allerlei pluimage, smokkelaars, commiezen en zelfs een koerier van de bisschop van Münster. De rest van het verhaal hoort u van de lakei (gids) van “de Koning van Oldenkott” die met uw eigen bus een mooie rondrit maakt door de grensstreek van de Hertogdom van Gelre en het Bisdom van Münster.

Programma:

Om 12.15 uur is de aankomst bij restaurant Gastro Oldenkott, gelegen op de Nederlands/Duitse grens in het gehuchtje Oldenkott-Wennewick. Het personeel van Gastro Oldenkott staat al op ons te wachten voor een uitstekend verzorgde koffietafel met kroket. Om 13.30 uur sstaatde gids al op uw te wachten voor de rondrit door het “Koninkrijkje van Oldenkott”. We stappen in uw bus en maken een leuke rondrit door het prachtige Nederlands/Duits grensgebied, waar onze welbespraakte gids u zal boeien met zijn boeiende verhalen en leuke anekdotes die zich hebben afgespeeld tussen 1765 en 1780 toen “Henne” de ongekroonde “Koning van Oldenkott” was in deze nu zo verstilde streek. Om 16.00 uur zijn we weer terug in Oldenkott. U kunt nog naar toilet en als u wilt een versnapering nemen, bij zonnig weer kan dat op het mooie buitenterras. Om 16.45 uur is het vertrek huiswaarts. In plaats van de koffietafel bij aankomst, kan ook het 3 gangen diner geserveerd worden. 

Inclusief:
  • Koffietafel met kroket;
  • Rondrit Koning van Oldenkott met gids.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma en de bovengenoemde verzorging worden aangepast, zoals u het hebben wil. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer